Вторник, 21 Февруари 2023 21:12

9 отбора участват в Общинския турнир по футбол на малки вратички „Трифон Иванов“

    Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев откриха десетия Общински турнир по футбол на малки вратички „Трифон Иванов“ в Павликени.

    Турнирът започна на 13 февруари - датата, на която преди 7 години загубихме Трифон Иванов - легендарния футболист от звездния български тим от САЩ `94, един от най-сърцатите, най-великите български футболисти за всички времена и почетен гражданин на град Павликени. За да почетат паметта му, организаторите на турнира бяха подредили траурен кът, пред който всеки можеше да се преклони в знак на почит към един велик българин. Граждани, футболисти, фенове поднесоха цветя при къта. Отец Димитър отслужи заупокойна панихида. 

   Инж. Емануил Манолов подчерта в словото си подкрепата, която павликенският спорт е получавал от Трифон Иванов. „Непрежалим все още е Трифон, който беше добър човек, добър организатор и правеше всичко за развитието на своя любим спорт“, каза градоначалникът. 

   Бончо Генчев подари за турнира три футболни топки от името на Зоналния съвет на БФС. 

   Веднага след официалното откриване се изиграха и първите два мача от турнира. В първата среща „Медиана“ и „Сладки хапки“ завършиха с резултат 1:2. Вторият мач завърши с победа за „Червен динамит“, които вкараха 7 гола срещу 2 за СУ „Бачо Киро“.

   Девет отбора участват в турнира тази година, разделени в две групи. 

   Полуфиналите са на 28 февруари. Финалът и малкият финал ще се играят на 2 март. Всички мачове се провеждат на футболното игрище с изкуствена настилка зад магазин „Абсолют+“ срещу стадиона. Началните часове на двубоите са 17:30 и 18:30 ч.

 

Прочетена 959 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.