Вторник, 21 Февруари 2023 21:14

Нов училищен автобус получи ПГАТ „Цанко Церковски“ – Павликени

   Нов училищен автобус марка „Isuzu“, модел „Turguoise“ с 32+1 места ще ползват учениците от ПГАТ „Цанко Церковски“ - Павликени. Автобусът ще се използва за превоз на ученици от населени места, в които няма училище, както и за ученици, които пътуват ежедневно до Павликени и обратно за придобиване на квалификация по професия. Автобусът ще се използва само за превоз на ученици, обучаващи се в училищата на територията на община Павликени. 

   Кметът на общината инж. Емануил Манолов предаде ключовете за новия автобус на директора на професионалната гимназия Миглена Желязкова.

   Превозното средство е предоставено на Общината след отправено мотивирано искане до заместник-министъра на образованието и науката за предоставяне на три нови училищни автобуса.

  Срокът за предоставяне на безвъзмездно право на ползване и управление е за 10 (десет) години и започва да тече от неговото завеждане в баланса на ПГАТ „Цанко Церковски“.

   В община Павликени за учебната 2022/2023 година пътуват 464 деца и ученици до СУ „Бачо Киро“ и ПГАТ „Цанко Церковски“, съобразно Закона за предучилищно и училищно образование. Към момента от Министерство на образованието и науката са осигурени общо 12 училищни автобуса, които са предоставени за преимуществено ползване на двете училищата. ПГАТ „Цанко Церковски“ превозва 207 ученици. Превозът се осъществява от 17 населени места с общ пробег 520 км всяка сутрин и вечер.

 

Прочетена 882 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.