Вторник, 21 Февруари 2023 21:15

Завърши ремонтът в здравната служба в с. Мусина

   Жителите на с. Мусина отбелязаха завършването на ремонта на здравната служба в селото и Бабинден. 

   Обновяването на помещенията на лечебницата продължи 5 месеца и беше финансирано с 12 950,42 лв. от бюджета на Община Павликени. Дарители осигуриха останалите около 3 900 лв. за ремонта. Дейностите включваха подмяна на всички прозорци и врати в службата. Помещенията бяха пребоядисани външно и вътрешно, а подовите настилки в лекарския кабинет и манипулационната бяха заменени с гранитогрес. В чакалнята са поставени 6 посетителски стола. Закупени са и две камини за отопление. Всички мебели в службата бяха пребоядисани и освежени.

   Сред дарителите за ремонта са 72-ма от местните жители, както и 12 от чуждестранните жители, живеещи в селото. Много от тях участваха и с доброволен труд в ремонта. 

   „Тези помещения дават възможност вие да ползвате здравни услуги тук, на място в селото, и да няма нужда да пътувате до големия град. Наред с това, обновяването на помещенията ще донесе и комфорт на лекарите, които ще работят в тях. Дължим им това добро отношение, защото те са хората, които се грижат за нашето здраве“, каза при откриването на обекта кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

 

Прочетена 2827 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.