Петък, 17 Март 2023 14:12

Павликени отбеляза 3 март

   С тържествено честване на площад „Свобода“ Павликени отбеляза 145-та годишнина от Освобождението и националния празник на България – 3-ти март.

   „Днес, когато честваме нашия национален празник, нека да покажем, че ярко в сърцата ни гори духът на единство и решителност, подклаждащи борбата за свобода и независимост от 145 години насам. Наш дълг е да ценим и пазим трудно извоюваната свобода, за постигането на която нашите предци са се борили толкова усърдно!, каза кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов в официалното си слово по повод националния празник на България 3 март. - Нека обещаем да работим заедно за изграждането на проспериращо и справедливо общество, което почита наследството на нашите герои и дава светъл пример за нашите наследници. Нека се стремим да поддържаме силна, обединена и свободна България като страна, в която всеки гражданин има възможност да сбъдне своите мечти и стремежи. И Павликени, и нашите населени места да бъдат спокойни, уютни и сигурни места за живот. Нека носим в сърцата си гордия български дух!“, призова кметът.

  Стотици жители на града се събраха за официалното събитие. Сред тях бяха учениците от трите училища, деца от детските градини, общински съветници, представители на политически партии, общественици и културни дейци.

   Негово благоговейнство протойерей Димитър отслужи благодарствена молитва за майка България и българския народ. Цветя и венци на признателност поднесоха официалните лица и гражданите. Те паднаха на колене и запазиха минута мълчание в памет на знайните и незнайните герои, дали живота си за свободна България.

 

Прочетена 1270 пъти Последно променена в Петък, 17 Март 2023 14:35

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.