Петък, 17 Март 2023 14:21

Празник на мезето и домашното питие организираха в с. Паскалевец

   Първото издание на Празник на мезето и домашното питие се проведе в с. Паскалевец. Организаторите на събитието от Кметство Паскалевец припомнят, че паскалевските жители са били всепризнати в начина си на приготовление на всякакъв вид автентични мезета и питиета, затова точно те поставят началото на тази кулинарна инициатива, на която гостите станаха свидетели на невероятни кулинарни изкушения, завещани от нашите прадеди.

   В празника участваха 10 населени места от община Павликени, всяко със свой обособен кът. Изложени бяха различни видове домашни мезета и алкохолни напитки, аранжирани по атрактивен начин. Те са приготвени с много труд и любов от сръчните ръце на местните български кулинари. Техните изделия бяха оценени от компетентни дегустатори в състав: инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени, д-р Румяна Янакиева, главен инспектор в Областна дирекция безопасност на храните - Велико Търново, и Елена Божанова, готвач в ДГ „Слънце” - Павликени. 

   За най-добре подреден щанд първо място грабнаха домакините от Паскалевец. Също при тях отиде и призът за най-добро мезе. Стамболово заслужиха отличието за най-добро алкохолно питие, а най-добро тестено изделие показаха от с.Мусина.

 

Прочетена 1359 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.