Сряда, 17 Май 2023 20:06

ОУ „Св. Климент Охридски“ показа своите иновации пред три училища-партньори по проект

   ОУ „Св. Климент Охридски“ беше домакин на партньорска среща в модул 1 по НП „Иновации в действие“ за споделяне на опит, апробиране на иновативни дейности и тяхното мултиплициране.  Партньори на училището са екипи от СУ "Любен Каравелов" - гр. Варна, СУ "Васил Левски", гр. Ябланица и ОУ "Св.св.Кирил и Методий" с.Батак.

   Какво е нашето училище? Какви са предизвикателствата пред нас? Какви са нашите успехи и постижения? На тези и още въпроси отговари директорът Радка Станева. Пред гостите тя показа и обособената изложба от проектни продукти, изработени по всяка мисия, а всички участници в мобилността станаха част от иновацията „Нещотърсачи – изследваме и проектираме, творим и успяваме“.

   Групата посети и Античния керамичен център, където беше посрещната от учениците от ГЦОУД в четвърти клас. Техния „Зелен час“ беше част от мисията им „Археолог“. Четвъртокласниците демонстрираха знания за археологията като наука, каква информация са събрали за археологически обекти в страната и родния край. Като истински археолози успешно се справиха с предизвикателствата да открият инструменти, необходими в работата на археолога и да назоват представените им артефакти. След това участниците приеха ролите на „Откриватели“, „Римляни“, „Бижутери“, „Грънчари“ и започна екипната работа.

   „Откривателите“ с внимание разгледаха надгробната плоча, музея в археологическия обект, откриха и почистиха артефакти. „Грънчарите“ наблюдаваха пещите за керамика, завъртяха грънчарското колело и изработиха съдове. „Бижутерите“ разучиха устройството на античната вила и също се поизцапаха по време на изработката на глинени медальони. „Римляните “ бяха в древноримската баня и дефилираха, облечени с антична мода.

    Във втория ден групата посети Исторически музей Павликени и Зоокъта, който стана терен за реализиране на игровите дейности от мисия „Природолюбител“ на учениците от трети клас. Екипите „Ценители“ и „Пазители“ се впуснаха в интересни и забавни игри. Демонстрираха знания за животни, които се срещат в България и с местообитание чужди страни. 

   В рамките на проекта предстои нова мобилност, нови вълнения, нова среща, в която учители и ученици ще почерпят идеи от опита на своите партньори.

 

Прочетена 914 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.