Сряда, 17 Май 2023 20:08

Учениците от гвардейския отряд на СУ „Бачо Киро“ бяха гости на президента

   Учениците от гвардейския отряд на СУ „Бачо Киро“ посетиха Президентството в Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май. Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев приветства на „Дондуков“ 2 младежи от гвардейските отряди на училища в Казанлък, Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица. 

   „Скъпи млади гвардейци, днес е важен паметен ден от вашия живот, защото вие днес не просто слагате гвардейската униформа, вие днес поемате отговорност към мисията, завещана от пазителите и строителите на България, посочи президентът Радев. – Вие се вричате в традициите на нашите непокорни предци от Възраждането, опълчението до днес“, отбеляза той. На срещата с младите гвардейци присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

   В Гербовата зала бяха връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директорите на училищата.

   По-рано същия ден с военен парад в центъра на София, какъвто не е имало през последните три години, беше отбелязан празникът на Българската армия. Държавният глава Румен Радев прие строя на представителните блокове и произнесе слово.

 

Прочетена 905 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.