Четвъртък, 08 Февруари 2024 14:21

Богата театрална пролет на сцената на НЧ „Братство-1884“

Йоана Буковска, Димо Алексиев, Филип Аврамов, Нона Йотова, Робин Кафалиев ще играят пред павликенчани

 

Хилда Казасян с Теодосий Спасов и Васил Петров включи Павликени в националното си турне

 

  Богата на събития пролет се очертава на сцената на НЧ "Братство - 1884". В салона на най-голямата културна институция в общината ще се изявят обичани актьори, а изненадите са повече от една. 

   Любителите на театъра ще бъдат зарадвани още на 6 февруари от 19:00 ч., когато ще се играе за втори път новото заглавие от репертоара на Любителски театрален колектив при НЧ "Братство - 1884". Нашите артисти са избрали да поставят пиесата "Анатомия на паяжината" от Мария Станкова, а премиерата вече обра овациите на публиката. Постановката е с участието на Силвия Маринова, Галя Георгиева, Десислава Вачева, Татяна Трифонова, Диана Харитонова. Билети може да бъдат закупени на касата на читалището и са на цена 5 лева.

   Още едно събитие ще събере публиката през този месец. На 27 февруари от 19:00 ч. гостува трупата на "Роси Арт" - Нона Йотова, Роси Русева, Робин Кафалиев, Любомир Фърков, Жоро Стоев. Те ще представят „Докато смъртта ни раздели" по текст на Роси Русева. Режисьор на постановката е Бойко Илиев. Цена на билетите - 15 лв.

   Драматичен театър "Сава Огнянов" – Русе идва на 22 март със "Образцов дом № 6" - чудесна, искрено смешна комедия с участието на Мая Бежанска, Филип Аврамов, Ивайло Драганов, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Татяна Цветкова. В постановката на режисьора Орлин Дянков публиката ще види двама млади, които се обичат и искат да се оженят, но... момчето трябва да поиска ръката на момичето от бащата. Така те влизат в този образцов дом, в който бабата е концертираща виолончелистка, бащата - запален рибар, майката - домакиня, а братът - влюбен в мобилните телефони. Дали ще се оженят и този дом ще е толкова образцов? Ще разберете, ако гледате най-новата комедия. Цена на билетите 15 лв.

   "Измяна" от Харолд Пинтър идва в Павликени на 24 април от 19:00 ч. Постановката е на ДТ "Невена Коканова" – Ямбол. Спектакълът с участието на Йоана Буковска и Димо Алексиев ни въвлича в два паралелни свята, в който персонажите започват своя диалог с ежедневното клише „Как си?” Машината на спомените преминава през невротично пътешествие на тайна, оплетена с изневяра между съпрузи, стари приятели, в чиито отношения лъжата се превръща в истина, а истината придобива абсурдни измерения. Цена на билетите 15 лв.

   За ценителите на фините музикални изпълнения е концертът "Да послушаме кино". С него Хилда Казасян идва на 31 май от 19:00 ч. Концертът на с българска филмова музика заедно с Плевенска филхармония и специалното участие на Васил Петров и Теодосий Спасов. Цена на билетите 20 лв. и скоро щ може да се закупят онлайн.

   НЧ "Братство - 1884" своевременно ще ви информира откога ще можете да закупите билети преди всяко едно събитие.

 

Прочетена 277 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.