Четвъртък, 08 Февруари 2024 14:28

Проектобюджет за 40 416 953 лв. беше представен пред обществеността

   Проект за бюджета в размер на 40 416 953 лв. беше представен пред обществеността на Павликени. Инвестиционната програма на Общината е в размер 8 144 651 лв., от които 4 393 504 лв. са от собствените ѝ приходи.

   Общественото обсъждане е част от законовата процедура преди проектът да бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет. Сесията ще бъде на 12 февруари.

   Както „Павликенски глас“ вече съобщи, през 2024 г. няма увеличение на местните данъци и такси и съответно не се очакват допълнителни приходи от местната дейност.

   Бюджетът е консервативен – в него няма резки ходове, няма и безразсъдни идеи, обясни кметът инж. Манолов при представянето на проекта.

   „Сигурен съм, че администрацията може да изпълни всички заложени мерки, дейности и проекти. Приоритизираме, планираме дългосрочно и планираме реалистично, за да удовлетворим в максимална степен нуждите на жителите на нашата община“, каза той и подчерта, че този бюджет гарантира финансова стабилност. 

   Община Павликени няма неразплатени задължения към банки и финансови институции. Няма неразплатени задължения към доставчици и изпълнители. Поддържа ниво на местните данъци и такси, което е под средното за страната. 

   След представянето на бюджета последва градивна дискусия с присъстващите граждани.

 

Прочетена 244 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.