Вторник, 16 Април 2024 09:57

Владимир Зомбори, Папи Ханс, Дара Екимова и още куп изненади в най-големия „Празник на яйцето“ досега

„Празникът на яйцето“ тази година ще бъде най-големият от основаването си досега. Той ще продължи два дни – на 10 май ще има концерт от 18:00 ч., а на 11 май програмата започва от 10:30 и ще продължи до вечерта. Мястото е традиционното в парк „Кирил Ракаров“.

Дара Екимова ще пее за първи път в Павликени на 10 май, а с Папи Ханс ще завърши програмата на 11 май. Водещ ще бъде актьорът Владимир Зомбори, при това само два дни преди големият финал на „Като две капки вода“. Освен тях, програмата е пълна с още изненади. Шеф готвач с атрактивна презентация ще бъде Дани Спартак, а със свои изпълнения и бенд ще се изяви и Гергана Стоянова, носител на „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято“ и финалист от „Гласът на България“.

Тази година основен партньор и спонсор на събитието фирма „Хайпро-България“ ООД навършва 25 години, откакто беше открит заводът им в Павликени. Те организират своя специална шатра, в която ще представят дейността си пред широката общественост.

Новост тази година е един специален кът, посветен на населените места - Кътът на местните традиции. 17 кметства ще представят своите селища и ще поканят публиката да гостува на техните събития. На поканата не откликнаха единствено от Лесичери и Стамболово. 

Всяко село ще има своя собствена шатра, в която да представи най-вкусните местни гозби, най-интересните местни традиции, най-красивите местни изделия. В Къта ще има отделна сцена, на която всяко населено място ще се представи със своя програма с фолклорни изпълнения, пресъздаване на народни обичаи и разбира се, много изненади.

За първи път тази година ще има обособен кът за детски занимания с латино танци и забавления за деца, много игри и състезания, работилници за най-сръчните деца, както и тренировки по въздушна акробатика и занимания по жонглиране.

Още една новост е акцентът върху околната среда. В парка ще бъде обособен специален Еко кът. В него посетителите ще бъдат привлечени към идеите за опазване на околната среда и тяхната отговорност за чистотата. 

Всички училища и детски градини създават по своя идея декорации за целия парк. 

Още една атракция е и томболата, която предизвиква винаги много голям интерес. Голямата награда в нея ще бъде екскурзия за двама до Нидерландия, осигурена от партньорите ни от „Хайпро България“ ООД. 

Пълната програма по часове ще бъде обявена в следващите дни в сайта на община Павликени и във фейсбук-страницата на „Празник на яйцето“.

 

Прочетена 1409 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.