Четвъртък, 09 Май 2024 04:30

Състезателите на Митко Божанов са отборен шампион от държавното първенство по кудо

Отборът спечели 11 купи, 11 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала

 

   На 28 април в град Харманли се проведе Държавното първенство по кудо. С големия си успех отборът, съставен от 19 бойци, заслужи и купа за „Отборен шампион“, която по традиция се връчва на школата с най-добро класиране между всички отбори от България, участващи на Държавното първенство по кудо.

    С купи и златни медали бяха наградени: Захари Кирилов, Габриел Йорданов, Ивана Георгиева, Мариян Кроснаков, Николай Цвятков, Божидар Ганев, Калоян Кирилов, Зарина Иванова, Ния Калушкова, Виктор Пенчев и Кристиян Николов.

Сребърни медали спечелиха: Александър Трифонов, Сияна Георгиева, Алексис Георгиев, Веселина Кунова и Илияна Георгиева.

    С бронзови медали се завърнаха: Габриела Вълкова, Александър Костов и Емануела Кунова.

    Ден по-рано в Стара Загора се проведе Държавното първенство по киокушин карате. В него участва Илияна Георгиева, която спечели бронзово отличие.

   Подготовката продължава за предстоящите лагери, изпити и състезания по правилата на кудо кикбокс киокушин карате, и муай тай.

   В конкуренция от 240 състезатели между 11 и 14 години, на 13 април в град Варна се проведе шампионата на България по киокушин карате. Школата с треньори Владимир Божанов и Митко Божанов участва със 7 млади бойци.

    Зарина Иванова постигна най-добро класиране, като заслужи купа, грамота за първо място и златен медал. С този успех защити миналогодишната си шампионска титла в киокушин карате. Тя участва в отворена категория (без горна граница на теглото на състезателите) и спечели 3 убедителни победи, като постигна нокдаун във всеки двубой.

    На почетната стълбичка също се качиха и Калоян Кирилов и Николай Цветков. След две успешни срещи двамата спортисти достигнаха до полуфинала в първенството и бяха наградени с бронзово отличие и грамота за трето място. С две победи завършиха участието си Ния Калушкова и Веселина Кунова, но поради огромния брой участници в категориите им тяхното постижение не бе достатъчно за да се класират за призовите места. Божидар Ганев и Емануела Вричева се отличиха с добра техника при участието си в оспорван двубой, но участието им приключи още по време на шестнадесетина финалите.

 

Прочетена 199 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.