Четвъртък, 09 Май 2024 04:33

108 състезатели участваха в шахматния турнир "Маринополци"

   На 13-ти април се проведе IX издание на традиционния шахматен турнир за купа “Маринополци”. Записаха се рекорден брой участници за турнира, особено като се има предвид, че по същото време се организираха още няколко турнира по шахмат в България. Павликени отново се оказа предпочитана дестинация за мнозинството шахматисти.

   В надпреварата участваха общо 108 състезатели от 18 клуба по шахмат, които бяха разделени на две групи. 63 състезатели участваха в А турнир, открит за всички. 45 деца до 13 г. стартираха в Б турнир.

   Шампион в А турнира стана Николай Сотиров от Бургас. Купата за най-добре представило се дете грабна Момчил Желев от Ямбол. Шампион в Б турнира стана Ивайло Капарашев от Велико Търново. Шампионка при момичетата стана Спасимира Русева от Русе.

   В турнира се включиха много деца от школата по шахмат към МКБППМН - Община Павликени. Те достойно представиха местния шахматен клуб "Маринополци" като спечелиха 3 медала.

   „Благодаря на ръководството на Община Павликени и екипа от професионалисти, с които успешно организирахме вече 9 турнира "Маринополци"! Сърдечно благодаря на инж. Емануил Манолов, който преди 9 години прие поканата ми заедно да възродим шаха в Павликени - и успяхме! Догодина ще бъде юбилейното 10-то издание на турнира и ще го превърнем в грандиозен празника на шахмата. Чака ни много работа, а младите шахматисти от Павликени ги чакат много тренировки, за да представят достойно града си!“, коментира Даян Нинов.

 

Прочетена 313 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.