Вторник, 21 Май 2024 20:25

Кабинетът по музика в СУ „Бачо Киро“ вече носи името Върбан Илиев

   Тържество за наименуване кабинета по музика на името на Върбан Илиев (Маестрото) се състоя в СУ „Бачо Киро“ в навечерието на патронния им празник. Пред кабинета е поставена и паметна плоча, а лентата прерязаха директорът на гимназията Петя Неделчева и кметът инж. Емануил Манолов.

   Върбан Илиев е дългогодишен учител по музика в училището, създател и ръководител на школуван хор, духов оркестър и вокално-инструментален състав. Носител е на множество грамоти и награди. Почетен гражданин на Павликени.

   Тържеството уважиха и председателят на Общинския съвет д-р Венцислав Георгиев, много кметове на населени места, бивши учители и граждани.

   Ученици откриха тържеството с химна на училището, чийто композитор е Върбан Илиев.

   Водещият –Ганчо Александров също сподели спомени от съвместната работа с маестрото.

   Вълнуващо слово произнесе и Боряна Върбанова – дъщерята на маестрото, която е учител в СУ „Бачо Киро“ и е достоен продължител на музикалното дело на своя баща.

    Участниците в тържеството с интерес проследиха и неизличимите спомени на инж. Манолов от ученическите му години, свързани с Върбан Илиев. Кметът поздрави гостите и ръководството на училището за добрата кауза.

   Гостите проследиха в кабинета голям снимков материал от дейността на Върбан Илиев – песни, ноти, документални свидетелства и награди, представящи важни етапи от творческия му път.

   Тържеството завърши с изпълнение на фанфарния оркестър с ръководител – Боряна Върбанова.

 

Прочетена 533 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.