Вторник, 21 Май 2024 20:28

Жилищен блок „Росица“ е новото архитектурно бижу на Павликени

- Фирма „Тича 2014“ ЕООД се заема с преустройството на старото ТПК „Росица“ в модерна жилищна сграда

 

- Изцяло нови инсталации, нови дограми и модерно разпределение на етажите предвиждат в новия блок

 

 

До дни започва работата по най-новия жилищен блок в град Павликени. Сградата се намира на броени метри от центъра на града в бившето ТПК „Росица“. Безлюдната постройка ще бъде преустроена в многофамилна жилищна сграда, а инвеститорът фирма „Тича 2014“ ЕООД се зарича да я превърне в най-модерната сграда в града. 

За първи път пред вестник „Павликенски глас“ собственикът Силвия Иванова представи амбициозния си план да създаде в Павликени сграда, която е еталон за качество, сигурност и модерен дизайн.

„След размисъл дали да отдаваме сградата под наем, решихме да я преустроим, предвид търсенето на апартаменти в града, споделя Силвия Иванова. – Има търсене на имоти, градът се разрасна – млади хора се завръщат, а имотите в града не достигат. Ако има продажби на апартаменти, те са второ-трето ползване. А ние предлагаме чисто нови имоти“, казва тя.

Всички документи за строителството са готови, а преди броени дни излезе и разрешителното за строеж. През м.април ремонтът ще започне с пълни сили, а очакванията на инвеститора са до края на годината обектът да е завършен. Проектът е дело на архитект Димов от Велико Търново.

Сградата ще има пет жилищни етажа и асансьор.

16 апартамента ще бъдат обособени в бившата административна сграда. Имотите са с различно разпределение, като най-големият сред тях е с площ 117 кв.м. Най-малкият е боксониера от 27 кв.м. По-малките имоти са обърнати към задния двор. Към всеки апартамент има и маза. Най-красивият е последният етаж, на който са разположени два големи апартамента и три по-малки. 

Покривът също е изцяло нов с всички изисквания по новите стандарти и с дълга гаранция.

Създават се изцяло нови водопроводни и канализационни инсталации, подменя се ел. мрежата. 

В конструктивен план сградата на ТПК „Росица“ е сред най-здравите в града. Една от причините е наличието на бомбоубежище в подземието, заради което и стените на горните етажи са изградени по-дебели, а стандартите за противоземетръсни и конструктивни изисквания са следвани най-строго.

Сградата ще бъде енергиен клас „А“. Санирането ще е по най-новите изисквания на ЕС, които бяха въведени наскоро.

Сред другите нови придобивки, а и новост за целия град, е изграждането на отоплителна система с термопомпа за цялата сграда. Към нея ще може да се включи всеки желаещ от новодомците. 

Огромен плюс е разположението на сградата в абсолютния центъра на града.

Разпределението във всеки от апартаментите е по съвременен модел – кухненският бокс и дневната са обединени в общо помещение. Останалите решения за интериора на отделните апартаменти също са доста раздвижени. Инвеститорите ще вземат предвид мнението на всеки клиент за вътрешния интериор на стаите.

Въпреки че към момента сградата няма балкони, инвеститорите са помислили и за това - жилищата ще разполагат с тераси, които ще са вътрешни. Модерен акцент на апартаментите придават и френските прозорци в дневните. 

Това е първата многоетажна жилищна сграда, която фирма „Тича 2014“ ЕООД строи, макар че в региона отдавна са познати с качеството на строителството и довършителните ремонтни дейности, които извършват.

Апартаментите ще се продават „на мазилка“. Инвеститорите предлагат услугите на своята фирма за организация и на довършителните работи. Собствениците на имоти в сградата ще бъдат с предимство в графика на строителната бригада за поставянето на ламинати, настилки и останалите дейности по интериора. Допълнителната услуга също ще е с атрактивна цена.

Няколко от апартаментите вече са запазени и предстои подписването на договори с бъдещите им собственици. Към павликенчани Силвия Иванова се обръща с привлекателно предложение – атрактивни цени за закупуването на имотите „на зелено“, както и съдействие за договарянето на кредит с банка. Огромно удобство е и възможността плащането да се извърши с капаро и 2 или 3 вноски преди завършване на строителството.

 

Ако искате да сте сред гордите собственици на нов апартамент в блок „Росица“, още сега можете да се свържете със Силвия Иванова на тел. 0886 844 803. Желаещите могат още днес на място да се запознаят с проектите и да изберат своето ново жилище.

 

Прочетена 5892 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.