Неделя, 02 Октомври 2016 14:40

Ново семейство в Щатите намери 13-годишната Христина от ЦНСТ

  С българското знаме и шепа българска пръст тръгна от Павликени 13-годишната Христина. Тя е четвъртото дете, което е осиновено в последните години от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Христина отрасна в Дома за деца в с.Михалци, а след закриването му беше едно от 14-те деца в ЦНСТ, който Община Павликени построи по проект, заедно с още две такива къщички.

Сега Христина е част от семейството на Джеймс и Мери Столц от американския щат Охайо. В Павликени дойде да я вземе новият й баща, а майка й в същото време беше в Пловдив, откъдето също ще осиновят дете. Общо три български деца с увреждания ще станат част от голямото семейство Столц. Те вече имат четири собствени деца, осиновили са още шест и ще се приберат в родината си, за да дадат нов дом на още три българчета.

Джеймс и Мери са се срещали два пъти с Христина преди да я вземат със себе си. Провеждали са и поредица от разговори по скайп, за да е спокойна тя с новото си семейство. По професия съпругата е медицинска сестра, а таткото – компютърен инженер.

Екипът на КСУ потвърди за „Павликенски глас“, че в момента работи по процедурата за международно осиновяване на още едно дете от центъра.

 

Прочетена 6928 пъти

14 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.